dissabte, 5 de març del 2011

DESFILADA DE SANT MEDIR

En sortir del Metro de Fontana m'ha sorprès una gran saragata de trompetes i tambors i la cridòria de la mainada de diferents escoles que son al carrer malgrat el fret i la pluja que pacientment mulla la ciutat.
El terra és una catifa de caramels de mil colors. Tota la quitxalla, equipats amb roba per la pluja, porta bosses a les mans per intentar entomar el màxim de llaminadures que els llencen des de els carruatges els pelegrins complint amb la dolça tradició de la desfilada de Sant Medir.
El 3 de març, cada any, l'antiga Vila independent de Gracia, envaeix els carrers amb caramels, bandes de música entusiastes, carruatges guarnits, plens de gent alegra i cavalls lluents amb genets arrogants. És una festa en què hi participen nombroses colles de Gracia, Sarrià i Sants, ara ja barris de Barcelona, formant una desfilada espectacular seguint la tradició que comença l'any 1830 quan un forner agraït per una prometença feta al Sant va decidir fer una peregrinació a l'ermita de Sant Medir.
No us descriuré amb detall la gent dels carruatges perquè aquest any fent un dia plujós no anaven pas massa lluïts i tampoc faré esment dels que no son de tir animal perquè crec que desllueixen la desfilada

1 comentari: