dissabte, 28 de maig del 2011


SORTIDA AL SANTUARI DE LA GLEVA I VIC

Un viatge magnífic per mi, ja que als dos llocs hi tinc llaços sentimentals que em fan sentir feliç de poder tornar-hi.
Però aquest cop ha estat un viatge ben diferent. M'he adonat que la ciutat de Vic la coneixia molt superficialment com sol passar a molts llocs on anem sovint. Gracies a la bona organització de la Dolors i a una bona guia que no tant sols ha donat informació si no que m'ha transmés el seu amor per la Ciutat dels Sants i els seus personatrges il·lustres, sobre tot Mossen Cinto ,com l'anomenen allí, i també la nostra estimada M. Àngels Anglada. Un veritable plaer trepitjar el carrer de la Riera i sobre tot la casa on va transcorrer part de la seva vida.
També l'oportunitat de visitar l'ajuntament, ha estat molt interessant. Veure les pintures d'en Sert amb un cromatisme totalment diferent del què coneixia fins aquest moment, una sorpresa amb contrast amb les de la catedral que em visitat finalment.
En fi un viatge molt profitós tant cultural com sentimentalment


SANTUARI DE LA GLEVA




SANTUARI DE LA GLEVA

On Mssen. Cinto Verdaguer fou destinat en el seu exili de Barcelona, en la seva Osona nartal.

LA GLEVA, testimoni de la nostre unió solemne, fara 50 anys el 16 d'agost. Unió solemne, si, com corresponia a l'època. Testimoni del nostre projecte de vida, realitzat plenament al consolidar-se amb els anys. Projecte amb roses i espines en el seu camí.

Avui, torno a ser a LA GLEVA envoltada d'amigues, no pas les mateixes d'aquell feliç dia, però amigues que m'ajuden amb el seu embolcall a soportar el gran enyor que sento en no tenir-te prop meu fisicament.
-El toni està amb tu, em diuen. Jo, ja ho sé, ho sento, et porto molt endins meu però, és que el teu físic no ets tu també? El teu físic, l'estoig únic que tenim per guardar tot el què som?
Aquest entranyable i bell enyor també sempre el portaré amb mi.